Барај

Летна школа за фотографија и филм

Уписите за летната школа за фотографија и филм се во тек !!!

Термин 10.06.2015-06.07.2015

Прием и работна средба со министерот за земјоделство, шумарство и водостопанство на Р.Македонија

Прием и работна средба на делегација од СЗТКМ – Народна техника на Р.Македонија и Сојузот за техничка култура во стопанството на Р.Македонија предводена од претседателот Зоран Тодоров кај министерот за земјоделство, шумарство и водостопанство на Р.Македонија, г-дин Љупчо Николовски.

{gallery}Minister_Zemjodelije{/gallery}

Прием и работна средба со министерката за образование и наука, проф.д-р Рената Дескоска

Прием и работна средба со министерката за образование и наука, проф.д-р Рената Дескоска со делегацијата од СЗТКМ-Народна техника на Р.Македонија предводена од претседателот на СЗТКМ г-дин Зоран Тодоров.

{gallery}Obrazovanie_m{/gallery}

 

Потпишување на меморандум за соработка со Словенија

За време на едукативната посета на Словенија со најдобрите уеници од Државните натпревари за клубови на младите техничари и природници за ученици од основните училишта, и младите истражувачи - Наука на млади, за ученици од средни училишта во организација на Народна Техника на Македонија и Струковите сојузи, беше потпишан и меморандум за соработка со Словенија.

{gallery}memorandumzasorabotka-Slovenija{/gallery}

44ти Државен фестивал за непрофесионален филм