Прием и работна средба со министерот за земјоделство, шумарство и водостопанство на Р.Македонија

Прием и работна средба на делегација од СЗТКМ – Народна техника на Р.Македонија и Сојузот за техничка култура во стопанството на Р.Македонија предводена од претседателот Зоран Тодоров кај министерот за земјоделство, шумарство и водостопанство на Р.Македонија, г-дин Љупчо Николовски.

Прием и работна средба со министерката за образование и наука, проф.д-р Рената Дескоска

Прием и работна средба со министерката за образование и наука, проф.д-р Рената Дескоска со делегацијата од СЗТКМ-Народна техника на Р.Македонија предводена од претседателот на СЗТКМ г-дин Зоран Тодоров.

 

Повик за учество - МАКИНОВА 2017 и ЕКОНОВА 2017

Почитувани

Имаме задоволство  да Ве известиме дека во организација   на Сојузот на Пронаоѓачите и Автори на технички унапредувања на Македонија  - СПАТУМ  по 38,пат во континуитет од  1980 година се  организира изложбата на пронајдоци, иновации, нови технологии, нови производи, технички унапредувања,  индустриски дизајн, трговски марки,  младинско истражувачко  креативно творештво   МАКИНОВА 2017, придружена со 15 ,та изложба на иновации , пронајдоци и идеи и чија цел е подобрување на животната средина  .Манифестациите  се одржуваат  на Скопскиот  саем, во рамките  ТЕХНОМА , во  периодот  17-21.  ,Октомври 2017 год.

СПАТУМ  го упатува ПОВИКОТ до  производните  компании,  научно истражувачките организации, факултети, училиштата, самостојните иноватори, клубовите на младите  техничари и природници  да учествуваат на најголемата  манифестација во Македонија   поврзана со  инвентивното, креативното творештво  МАКИНОВА  2017 и ЕКОНОВА 2017..

Со своето присуство бидете дел од традицијата, бидете дел од инвентивното   движење во Македонија, и  искористете ја единствената можност да ја промовирате и афирмирате вашата идеја, иновација, пронајдок, нов производ,техничко унапредување,  дизајн, трговска марка до пошироката стопанска заедница  и јавноста во Република Македонија.

Пријавите за учество се прикачени  на www.atcm.org.mk

Вашите пријави (кои може да ги преземете на следниот ЛИНК) ги очекуваме најдоцна  до 30 септември 2017 година  на адреса :

1000 Скопје Градски Ѕид блок 5 Република Македонија  П.ФАХ 14

Тел. ++ 398    077554801  

http://www.atcm.org.mk          mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.     Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

Потпишување на меморандум за соработка со Словенија

За време на едукативната посета на Словенија со најдобрите уеници од Државните натпревари за клубови на младите техничари и природници за ученици од основните училишта, и младите истражувачи - Наука на млади, за ученици од средни училишта во организација на Народна Техника на Македонија и Струковите сојузи, беше потпишан и меморандум за соработка со Словенија.