Пријавување за АГРОФУД 2017 -СОЛУН

НАРОДНА ТЕХНИКА НА МАКЕДОНИЈА

Сојузот за техничка култура во стопанството на Р.Македонија,

Туристичка агенција ЕКСТРА БУС- Скопје

e-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите. Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

web strana: www.ekstrabus.com.mk 

организираат посета на меѓународниот саем за храна, земјоделство, техника и опрема, градинарство,преработка, лозарство, овоштарство, винарство ,пчеларство,vетринарство во Солун

DETROP 2017 

1 ден 03.03.2017год (петок) Состанок на групата во утринските часови и поаѓање кон

Солун преку граничниот премин Богородица.Пристигнување во Солуни ден предвиден за

по сета на саемот и факултативно шопинг или разгледување на градот Солун.Во 16 часот

се упатуваме кон ИКЕА и Паралија. Во вечерните часови стигнуваме во Паралија и се сместуваме

во двокреветни и трокреветни соби во Хотел. Ноќевање

2 ден 04.03.20117 год ( сабота)Појадок во хотелот . Посета на саемот и шопинг во Солун

во CAREFOUR..Во 16 часот се упатуваме кон Македонија со попатни паузи на Лидл

поради шопинг и одмор и царински формалности на Фришоп.Пристигнување во Скопје

во вечерните часови

ЦЕНАТА НА АРАНЖМАНОТ ИЗНЕСУВА: 2.300 ДЕНАРИ

Во цената е вклучено: Превоз на наведената релација со високо туристички автобус,  Организација и водство на групатаПојадок и ноќевање во хотел во двокреветни и трокреветни соби; Влезница на саемот

 

Во цената не е вклучено:

  • Се што не е наведено во понудата

    Пријавување во СЗТКМ-Народна техника или во канцелариите на туристичката агенција Екстра бус : 023238357, 070 269 944, 070 239 211.Рок за пријавување е до 01.03.2017 година до 16 часот. 

    Минимален број на патници е 40 лица 

Пријавување за саем во Солун

НАРОДНА ТЕХНИКА НА МАКЕДОНИЈА, Сојузот за техничка култура во стопанството на Р.Македонија Туристичка Агенција ЕКСТРА Бус-Скопје организираат посета на Меѓународниот саем за сточарство, земјоделство, техника и опрема, механизација, градинарство, преработка, лозарство, овоштарство, винарство, храна, пчеларство, ветеринарство во Солун

ZOOTEHNA 2017

1 ден 04.02.2017 год.(сабота) Состанок на групата во утринските часови и тргнување во 5 часот од Скопје. Поаѓање кон Солун, преку граничниот премин Богородица. Пристигнување во Солун и ден предвиден за посета на саемот и факултативно - шопинг и разгледување на градот. По затварањето на саемот, посета на CAREFOUR. Во доцните попладневни часови се упатуваме кон Македонија со попатни паузи поради одмор и царински формалности.

Пристигнување во Скопје во вечерните часови.

ЦЕНАТА НА АРАНЖМАНОТ ИЗНЕСУВА 800 ден.

Во цената е вклучено:

-Превоз на наведената релација со високо туристички автобус;

-Организација и водство на групата;

-Влезница на саем.

Во цената не е вклучено;

-Се што не е наведено во понудата 

Пријавување во Туристичката агенција на ЕКСТРА БУС или во сите канцеларии на СЗТКМ –Народна техника на Македонија или на телефони: 023238357, 070 269 944, 02/3239300, 072 230 100.

e-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

Рок на пријавување е до 02.02.2017 год. 

Минимален број на патници е 40 лица

e-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите. Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.  

web strana: www.ekstrabus.com.mk

Од натпреварот на земјоделците трактористи во Пехчево

 

Fotografii od odrжaniot 57 Drжaven natprevar na zemjodelcite traktoristi od Makedonija vo Pehчeво на 01.10.2016 godina. 

Државен натпревар на трактористи во Пехчево

Државниот  натпревар на трактористи од Република Македонија се одржа на 1 октомври 2016 година во Пехчево.

Организатори на државниот натпревар на трактористите се:

- Народна техника на Македонија

- Сојуз за техничка култура во стопанството на Р. Македонија

СООРГАНИЗАТОРИ:

- Агенција за поттикнување и развој на земјоделството на Р.Македонија.

 

Домаќин на натпреварот: ОПШТИНА ПЕХЧЕВО

Општината Пехчево е една од помалите во Република Македонија со површина од само 208 км2. Се наоѓа во крајниот источен дел на државата, покрај самата граница со Бугарија. Всушност најисточната точка на општината кај врвот Ченгино Кале (1745 м) е најисточна точка и на Република Македонија. Инаку, општината Пехчево е сместена на возвишението (превалот) помеѓу Беровската и Делчевска Котлина, на надморска височина од околу 700 до 1.932 метри. На запад е заградена со ниската планина Бејаз Тепе (1.348 м), а на исток со Влаина (Кадиица, 1.932 м) која е втора по височина во источниот дел на Македонија (веднаш зад Осоговски Планини, 2.252 м). На југоисток пак е заградена со највисокиот дел на Малешевски Планини (Џами Тепе, 1.803 м).Административно, општината Пехчево граничи со општината Берово на југ и општината Делчево на север, а на исток со општината Симитли во Бугарија. Се состои од вкупно 7 населени места, Пехчево и 6 селски населби (Панчарево, Црник, Негрево, Умлена, Чифлик и Робово) во кои живеат нешто над 5.000 жители (од кои 3.200 жители во градот Пехчево). Комуникациски е добро поврзано со регионални патишта кон Делчево, Берово и Виница (Кочани), а оддалеченоста од Скопје изнесува 170 км или 2,5 часа. Исто така, асфалтни патишта има до секое село во општината, потоа до туристичкиот локалитет Равна Река и други локалности. Вкупната патна мрежа во општината Пехчево изнесува над 150 км.

Програма 

1.10.2016 год (сабота)

до 9.00 часот Пристигнување на екипите

10.00 часот Свечено отварање

10.30 часот Почеток на натпреварот

-орање

15.00 часот Завршување на натпреварот

16.00 часот Објавување на резултатите на натпреварувачите и доделувањe на награди