Едукативна изложба и школа за истражувачки и иновативни проекти – СОУ Нико Нестор Струга

На 23 и 24 Септември во СОУ Нико Нестор – Струга, ќе се оддржи едукативна изложба и школа за истражувачки и иновативни проекти на наградени ученици од средните училишта нод одржаниор 58 државен натпревар на младите истражувачи од РС Македонија 2022 по применети природни и технички науки.