Повик и конкурс за 51 државен фестивал за непрофесионален (аматерски) филм 2022

Во организација на Кино сојуз на Македонија и Народна техника на Македонија во периодот од 03-05.06.2022 година ќе се одржи 51 Државен фестивал за непрофесионален (аматерски) филм на Р.Северна Македонија – 51 ДФНФ 2022 со почитување на сите мерки и препораки поради пандемијата со вирусот Ковид19. Краен рок за доставување на филмовите е 20.05.2022 година.

Пријава