Берово

Берово

Свечено прогласување и доделување на наградите на Меѓународна изложба за иновации, пронајдоци, патенти, индустриски дизајн, нови технологии и производи, истражувачки проекти и младинско истражувачко и иновативно творештво 44 МАКИНОВА и 21 ЕКОНОВА од покровителот на настанот претседателот на РСМакедонија г-дин Стево Пендаровски

Свечено прогласување и доделување на наградите на учесниците на Меѓународна изложба за иновации, пронајдоци, патенти, индустриски дизајн, нови технологии и производи, истражувачки проекти и младинско истражувачко и иновативно творештво 44 Макинова и 21 Еконова 2023. Настанот го посети покровителот претседателот на РСМакедонија г-дин Стево Пендаровски. Оваа година покрај учесници од нашата држава имаше и учесници […]

Read More
Берово
Сојуз на пронаоѓачи и автори на техничко унапредување на Македонија - СПАТУМ

Прием и работна средба на учесниците на Меѓународната изложба на иновации 44 Макинова и 21 Еконова од Црна Гора, БИХ и Бугарија

Прием и работна средба на учесниците на Меѓународната изложба на иновации 44 Макинова и 21 Еконова од Црна Гора, БИХ и Бугарија со градоначалникт на општина Берово г-дин Звонко Пекевски. 44 Макинова и 21 Еконова се оддржаа во ОСУ Ацо Русевски Берово во организација на СПАТУМ, Народна Техника на Македонија и Народна Техника на Берово.

Read More
Берово

Свечено отварање на Меѓународна изложба за иновации, пронајдоци, патенти, индустриски дизајн, нови технологии и производи, истражувачки проекти и младинско истртажувачко и иновативно творештво

Свечено отварање на Меѓународна изложба за иновации, пронајдоци, патенти, индустриски дизајн, нови технологии и производи, истражувачки проекти и младинско истртажувачко и иновативно творештво 44 Макинова и 21 Еконова 2023. На настанот се обрати вице премиерката на Р. Северна Македонија г-ѓа Славица Грковска. Оваа година покрај учесници од нашата држава имаше и учесници од Црна Гора, […]

Read More
Берово

Прва школа за млади иноватори со учесниците на 44 МАКИНОВА и 21 ЕКОНОВА 2023

12.11.2023г ПРВА ШКОЛА ЗА МЛАДИ ИНОВАТОРИ со учесниците на 44 МАКИНОВА и 21 ЕКОНОВА 2023 од Беровскиот регион која што е во чест на нашиот починат активист проф.др Трпе Груевски кој бил претседател на Сојуз на пронаоѓачи и автори на технички унапредувања на Југославија од Македонија во период 1983-1986. година, бил претставник од Македонија во […]

Read More
Берово
Сојуз на клубовите на млади техничари и природнаци на Македонија - СКМТПМ

Свечено доделување на дипломите и признанијата од 59 Државен натпревар на клубови на млади техничари и природници

На 30.06.2022 година се одржа свечено доделување на дипломите и признанијата од 59 Државен натпревар на клубови на млади техничари и природници од Македонија за Беровскиот регион кое се одржува во ООУ Дедо Иљо Малешевски во општина Берово, а ги додели директорката Наташа Аврамска за ученици од основните училишта. Во организација на Сојуз на клубови […]

Read More