Кино сојуз на Македонија – КСМ

Кино сојуз на Македонија - КСМ
Кочани

Свечено прогласување и официјална проекција на наградени филмови од 52 Државен фестивал на непрофесионален филм

Свечено прогласување и официјална проекција на наградени филмови од 52 Државен фестивал на непрофесионален филм на Македонија кој се оддржа во Мулти-културен центар, општина Кочани во организација на Кино сојуз на Македонија и Народна техника на Македонија, а со поддршка на агенцијата за филм, општина Кочани и Подружница – Народна техника Кочани. На фестивалот се […]

Read More
Кино сојуз на Македонија - КСМ
Кочани

Трета бесплатна школа за непрофесионален филм

На 20 – 22.10.2023 успешно се оддржа Третата бесплатна школа за непрофесионален филм за наградени учесници од 52 ДФНФ и наградени учесници од основните и средните училишта од натпреварите што ги организира Народна техника на Македонија и Струковите сојузи во чест на Стефан Сидовски Сидо, а во организација на Народна техника на Македонија, Кино сојуз […]

Read More
Кино сојуз на Македонија - КСМ

50 Државен фестивал на непрофесионален филм на Македонија – 50ДФНФ 2021

50 Државен фестивал на непрофесионален филм на Македонија – 50ДФНФ 2021 во организација на Кино сојуз на Македонија и Народна техника на Македонија а со подршка на Агенција за филм на РСМакедонија, општина Струмица и НУЦК Антон Панов .Фестивалот ДФНФ-2021 ќе се одржи според протокол на Комисијата за заразни болести и Владата на РСМакедонија.

Read More
Кино сојуз на Македонија - КСМ

Конкурс и Пријава за јубилеен 50 Државен фестивал за непрофесионален филм -ДФНФ 2021

Конкурс и Пријава за јубилеен 50 Државен фестивал за непрофесионален филм -ДФНФ 2021 во организација на Кино сојуз на Македонија и Народна техника на Македонија а со поддршка на Агенцијата за филм на РСМакедонија. Пријава    

Read More