Кочани

Кочани

Прием и работна средба со градоначалникот на општина Кочани г-дин Љупчо Папазов

14.09.2023 Прием и работна средба со градоначалникот на општина Кочани г-дин Љупчо Папазов и претседателот на совет д-р Лазо Митев со претставници на Народна техника на Македонија, извршен директор Пере Митев и од Кино сојуз на Македонија М.А.Ф. Петре Чаповски и договор за соработка за 52 Државен фестивал на непрофесионален филм и Трета школа за […]

Read More
Кино сојуз на Македонија - КСМ
Кочани

Свечено прогласување и официјална проекција на наградени филмови од 52 Државен фестивал на непрофесионален филм

Свечено прогласување и официјална проекција на наградени филмови од 52 Државен фестивал на непрофесионален филм на Македонија кој се оддржа во Мулти-културен центар, општина Кочани во организација на Кино сојуз на Македонија и Народна техника на Македонија, а со поддршка на агенцијата за филм, општина Кочани и Подружница – Народна техника Кочани. На фестивалот се […]

Read More
Кино сојуз на Македонија - КСМ
Кочани

Трета бесплатна школа за непрофесионален филм

На 20 – 22.10.2023 успешно се оддржа Третата бесплатна школа за непрофесионален филм за наградени учесници од 52 ДФНФ и наградени учесници од основните и средните училишта од натпреварите што ги организира Народна техника на Македонија и Струковите сојузи во чест на Стефан Сидовски Сидо, а во организација на Народна техника на Македонија, Кино сојуз […]

Read More