Фото сојуз на Македонија – ФСМ

Фото сојуз на Македонија - ФСМ

Прва дигитална изложба на Македонска фотографија

Свечено прогласување и доделување на награди на Првата дигитална изложба Денови на Македонска фотографија во организација на Фото сојуз на Македонија на ден 28.11.2023 година во Кинотека на Македонија.

Read More
Фото сојуз на Македонија - ФСМ

Јубилејните 60-ти Денови на македонска фотографија ќе се отворат на 1 октомври (сабота) во Културно информативниот центар – КИЦ во Скопје, со почеток од 19:30 часот.

Изложбата ја организира Фото сојуз на Македонија и Народна техника на Македонија. Ќе можат да се погледнат сите 101 примени и 28 наградени фотографии, одбрани од стручното фотографско жири, Боро Рудиќ, Цветан Гавровски и Владимир Арсовски. Доделувањето на наградите ќе биде во склоп на отворањето на изложбата. Годинава, за прв пат ќе може да се […]

Read More
Narodna Tehnika
Фото сојуз на Македонија - ФСМ

Повик и конкурс за 60 државна изложба на фотографии – Денови на Македонската Фотографија 2022

Во организација на Фото сојуз на Македонија и Народна техника на Македонија на ден 28.05.2022 година ќе се отвори Јубилејната 60 Државна излозжба на фотографии -Денови на Македонската Фотографија 2022. Пријава

Read More
Фото сојуз на Македонија - ФСМ

59-ДЕНОВИ НА МАКЕДОНСКА ФОТОГРАФИЈА 2021

59-ДЕНОВИ НА МАКЕДОНСКА ФОТОГРАФИЈА 2021 Работа на жири комисијата во состав, проф.др Цветан Гавровски г-дин Мирослав Масин г-дин Душан Доцевски 24.04.2021

Read More