Сојуз на пронаоѓачи и автори на техничко унапредување на Македонија - СПАТУМ

Покана и Барање за учество на најголемата манифестација во Македонија поврзана со инвентивното и креативното творештво, 43-МАКИНОВА 2022 и 20-ЕКОНОВА 2022 / Invitation and request for participation in the largest event in Macedonia related to inventive and creative creativity, 43rd MAKINOVA 2022 and 20th ECONOVA 2022

По повод изложбата МАКИНОВА 2022 на која се изложуваат пронајдоци, иновации, нови технологии, нови производи, технички унапредувања, индустриски дизајн, трговски марки и младинско-истражувачко и креативно творештво, која ќе биде придружена со изложбата ЕКОНОВА 2022 на иновации, пронајдоци и идеи чија цел е подобрување на животната средина, Ве покануваме да учествувате. Вашето учество може да го […]

Read More
Сојуз на здруженијата на младите истражувачи на Македонија - Наука на млади

Благодарница за Народна техника на Македонија од СОУ НИКО НЕСТОР / Mirënjohjen për Teknikën Popullore të Maqedonisë nga SHMK NIKO NESTOR

Со посебна чест и задоволство ја примив благодарницата за Народна техника на Македонија од СОУ НИКО НЕСТОР, општина Струга доделена од директорката г-ѓа Кети Јанкоска која што има учествувано на овие Државни натпревари за млади истражувачи-НАУКА НА МЛАДИ кога била ученик во средно училиште и има освоено 3 први места и тоа во 1988,1990 и […]

Read More
Сојуз на здруженијата на младите истражувачи на Македонија - Наука на млади

Школа за млади истражувачи НАУКА НА МЛАДИ во областа на агротехничката култура

24.09.2022 Посета, работилница,предавања и практична примена на овошниот насад од јаболка сопственост на г-дин Крсте Ѓоршевски од општина Ресен и поддршка на Преспанскиот Јаболкобер со наградени ученици-млади истражувачи и ментори од средните училишта од 58 Државен натпревар на млади истражувачи на Македонија-НАУКА НА МЛАДИ во организација на Народна техника на Македонија и Сојузот на здруженија […]

Read More
Сојуз на здруженијата на младите истражувачи на Македонија - Наука на млади

Школа за млади истражувачи НАУКА НА МЛАДИ

24.09.2022 Посета, работилница и предавања во Хидробиолошки завод-Охрид со наградени ученици од средните училишта од 58 Државен натпревар на млади истражувачи на Македонија-НАУКА НА МЛАДИ во организација на Народна техника на Македонија и Сојузот на здруженија на млади истражувачи на Македонија-НАУКА НА МЛАДИ Работилницата и предавањата со младите истражувачи и ментори ги одржа професор Душица […]

Read More
Фото сојуз на Македонија - ФСМ

Јубилејните 60-ти Денови на македонска фотографија ќе се отворат на 1 октомври (сабота) во Културно информативниот центар – КИЦ во Скопје, со почеток од 19:30 часот.

Изложбата ја организира Фото сојуз на Македонија и Народна техника на Македонија. Ќе можат да се погледнат сите 101 примени и 28 наградени фотографии, одбрани од стручното фотографско жири, Боро Рудиќ, Цветан Гавровски и Владимир Арсовски. Доделувањето на наградите ќе биде во склоп на отворањето на изложбата. Годинава, за прв пат ќе може да се […]

Read More
Нема категорија

Едукативна изложба и школа на наградени ученици и ментори од средните училишта со истражувачки и иновативни проекти по применети природни и технички науки во 25 области / Ekspozitë edukative dhe shkollë e nxënësve dhe mentorëve të vlerësuar nga shkollat e mesme me projekte hulumtues dhe inovative në shkencat e aplikuara natyrore dhe teknike në 25 fusha.

На изложбата се обрати и ја отвори министерот за образование и наука на РСМакедонија, г. Јетон Шаќири. По отварањето, министерот Шаќири ги посети штандовите на учениците кои ги презентираа наградените истражувачки и иновативни проекти од 58-от Државен натпревар на младите истражувачи од РСМакедонија-НАУКА НА МЛАДИ во организација на Народна техника на Македонија и Сојуз на […]

Read More
Сојуз на здруженијата на младите истражувачи на Македонија - Наука на млади

Едукативна изложба и школа за истражувачки и иновативни проекти – СОУ Нико Нестор Струга

На 23 и 24 Септември во СОУ Нико Нестор – Струга, ќе се оддржи едукативна изложба и школа за истражувачки и иновативни проекти на наградени ученици од средните училишта нод одржаниор 58 државен натпревар на младите истражувачи од РС Македонија 2022 по применети природни и технички науки.

Read More
Куманово

5 Меѓународна колонија за фотографија

5 Меѓународна колонија за фотографија Старо Нагоричане 2022 година која се одржа од 21-26.06.2022 година во општина Старо Нагоричане и со програма секој ден во различен регион од Македонија во организација на Народна техника на Македонија, ФСМ, Народна техника Куманово и координатор Душан Доцевски а со поддршка на општина Старо Нагоричане. На колонијата учествуваа 20 […]

Read More