Фото сојуз

59-ДЕНОВИ НА МАКЕДОНСКА ФОТОГРАФИЈА 2021

59-ДЕНОВИ НА МАКЕДОНСКА ФОТОГРАФИЈА 2021 Работа на жири комисијата во состав, проф.др Цветан Гавровски г-дин Мирослав Масин г-дин Душан Доцевски 24.04.2021

Read More
Новости

НАЈДОБАР ПАТЕНТ ЗА 2020 ГОДИНА

Патентот РЕСПИРАТОРНА МАШИНА од иноваторот и професор ДИМИТРИЈА АНЃЕЛКОВ кој што доби златен медал на Меѓународната изложба за иновации,патенти и пронајдоци 41МАКИНОВА 2020 која што беше организирана од 08 до 10.11.2021 година од Сојузот на пронаоѓачи и автори на технички унапредувања на Македонија-СПАТУМ и Народна техника на Македонија е избран за НАЈДОБАР ПАТЕНТ ЗА 2020 […]

Read More
Кино сојуз

Конкурс и Пријава за јубилеен 50 Државен фестивал за непрофесионален филм -ДФНФ 2021

Конкурс и Пријава за јубилеен 50 Државен фестивал за непрофесионален филм -ДФНФ 2021 во организација на Кино сојуз на Македонија и Народна техника на Македонија а со поддршка на Агенцијата за филм на РСМакедонија. Пријава    

Read More
Сојуз на здруженијата на младите истражувачи

Известување за 57-от Државен натпревар на младите истражувачи на Македонија

Почитувани,   Поради новите мерки донесени од Владата на Република Северна Македонија и Комисијата за заразни болести Ве информираме дека 57-от Државен натпревар на младите истражувачи на Македонија- Наука на млади кој беше закажан да се одржи од 24 април 2021 година се презакажува за месец Мај за што ќе бидете навремено информирани.   Ви […]

Read More
Сојуз на клубовите на млади техничари и природнаци

Известување за 58-от Државен натпревар на младите техничари и природници на Македонија

Почитувани,   Поради новите мерки донесени од Владата на Република Северна Македонија и Комисијата за заразни болести Ве информираме дека 58-от Државен натпревар на младите техничари и природници на Македонија кој беше закажан да се одржи од 10 април 2021 година се презакажува за месец мај за што ќе бидете навремено информирани.   Ви Благодариме […]

Read More